Как да изберем матрак в 5 лесни стъпки

Мисля, че ще се съгласите с нас, когато кажем, че не е никак лесно да изберете матрак за сън.

Orangefrog матраци

Първото и най-важно нещо, е да премахнете старият матрак и да започнете с търсенето на нов.

Какво се случва обаче, ако са налице десетки различни магазини и сайтове пред вас?

Ето защо направихме това ръковоство, за да не се лутате.

Това ръковоство е направено благодарение на онлайн магазина за матраци Orangefrog.

Стъпка 1: Наистина ли имате нужда от нов матрак?

Много хора сменят матраците си само няколко години след, като са го закупили – това е хубава идея, ако може да си го позволите, обаче. Факт е, че не е малка инвестиция, така че отделете малко време, за да определите наистина дали ви е нужен.

Повечето експерти съветват да си закупите матрак след 8 години употреба. Това, обаче не е задължително, ако един матрак ви е удобен.

Как да изберем матрак за болки в гърба

Има безброй потенциални причини за болки в гърба, но правилният матрак е един от факторите, които не бива да се подценява. При хора без проблеми с гърба правилната поддръжка може да предотврати появата на болка, а при хора, които вече имат проблеми със гърба, подходящият матрак може да намали тези болки.

Изборът на най-добрия матрак за болки в гърба означава да се вземе предвид естеството на тази болка заедно с други нужди и предпочитания на матрака. Някои болки в гърба са краткосрочни и се появяват внезапно. Това е известно като остра болка в гърба . Друг път болката продължава за дълъг период от време и е известна като хронична болка в гърба . 

Понякога тези болки може да са пречинени и от матрака.

Как да изберем матрак за дете

Добрият сън е жизненоважен за децата. Децата се нуждаят от повече часове сън, отколкото възрастните, а доброто спане, е важно през всички етапи на детското развитие. Оборудването на леглото им с качествен матрак е важна част от гарантирането на хубав сън за децата.

Избора на матрак за деца има допирни точки с този за възрастен чове, но има и разлики.

Една от основните разлики е, че безопасността е по-важен фактор при избора на легло и матрак за деца, особено бебета, които спят в детски кошетки. Да се ​​гарантира, че матракът отговаря на указанията за безопасност е от изключително значение.

Друга разлика е размерът на леглото. За разлика от възрастните, децата могат да надраснат легло, така че е необходимо да се помисли за най-подходящия размер матрак въз основа на възрастта на детето и очаквания им растеж.

Как да изберем топ матрак?

Ако бюджетът ви не може да достигне за нов матрак, можете да разгледате топ матрак като алтернатива. Този подход няма да бъде толкова ефективен или дълготраен, но може да бъде полезна стъпка, ако подмяната на настоящия ви матрак е наложителна.

Той може да промени усещането на вашия матрак и особенно, ако вашият матрак е много твърд.

В крайна сметка, ако решите да купите топ матрак, е важно да сте реалисти. Топ матрака няма да издържи толкова дълго, колкото изцяло нов матрак и не може да съживи вече износено легло. 

Поставянето на топ матрак върху старият ви, които е провиснал, означава, че и топ матрака ще бъде така.

Всичко е въпрос на финанси и избор.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *